Pesti din Marea Neagra: Chefalul sau Labanul

Dec 06 2012

Mugil cephalus

Povestea pestilor din Marea Neagra este spusa mai departe de Chefal, un peste gustos pe care avem ocazia sa il degustam si la Restaurant Pescaresc LAMAL.

Ajuns la maturitate Chefalul poate atinge si 60 de centrimetri si o greutate maxima de 3 kilograme si jumatate, insa il gasim cel mai des in bucatarie la dimensiuni de 15-25 centrimetri. De altfel putem spune ca in general un peste chefal masoara intre 25 si 50 centrimetri si atinge o greutate de pana la 1 kilogram.

Dupa reproducere si iernatul in adancul marii, puii si adultii migraza spre coasta cautand lacuri sau gura de revarsare a Dunarii. Cat timp temperatura apei este potrivit de calda raman in apele putin adanci. Insa cu primele scaderi de temperatura migreaza inapoi in adancul marii.

Un beneficiu al carnii si al icrelor de chefal este faptul ca acestea sunt bogate in iod.

Ne mandrim cu preparatul pe baza de chefal de la Restaurant Pescaresc LAMALChefal in stil mediteranean gatit cu maiestrie de chef Alex Efimov. Recomandam acest preparat bogat in mirodenii, rosii chery, capere si asezonat cu vin alb pentru gustul sau autentic si interesant.

Preparatul poate fi explorat in 360 grade si vizualizat in imagini artistice  pe pagina aceasta.

Va astaptam la Restaurant Pescaresc LAMAL in portul turistic Tomis Constanta.

 

 

Comments

Leave a Reply

*